En liten grön guide

Hej!

Jag heter Linnéa Hermansen. Jag har startat denna blogg för att dela med mig av mina kunskaper om miljö, ekologi och hållbar konsumtion.

Min övertygelse är att människor vill leva på ett mer miljömässigt hållbart sätt men tycker att det kan vara krångligt och tröttsamt att navigera sig fram i djungeln av varor, märken och erbjudanden. Linneas lilla gröna är således en guide som hjälper den som vill konsumera mindre miljöpåfrestande och bidra till en bättre värld utan att ge allt för stort avkall på sin livsstil.

Mat och dryck är min stora passion och jag har en gedigen bakgrund inom restaurangbranschen där jag jobbat som kock, servitris och bartender. För ett par år sedan lämnade jag krogsvängen för att plugga men jag tog med mig matintresset in i den akademiska världen. Jag har en examen i ekonomisk historia med specialisering på utvecklings- och genusfrågor, livsmedelssystem och jordbruk.

Jag brinner för hållbar konsumtion och köper nästan aldrig nytt. Istället fyndar jag vintage och second hand på Blocket, Tradera, loppisar osv. Byteshandel är ett annat stort intresse och jag är administratör för Facebookgruppen Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området där över 32 000 medlemmar byter saker med varandra.

Tack vare Linneas lilla gröna blev jag utnämnd till årets miljöhjälte av Stockholm stad tillsammans med tre andra eldsjälar.

Linneas lilla gröna finns även som Facebookgrupp där jag publicerar inlägg från bloggen och sprider andra tips. Mina blogginlägg sprider jag även via LinkedIn och Twitter. Linneas lilla gröna är min blogg. En blogg om hållbar konsumtion, om miljö- och rättvisefrågor och om mat. Följ gärna mig!

Annonser

4 kommentarer till En liten grön guide

 1. Kalle skriver:

  Min favoritblogg på den här halvan av Internet!

 2. Leif Nilsson skriver:

  Vill bara påpeka att förenklandet att vegetariskt är miljösmart är inte helt sant. Man kan äta vegetariskt med högre klimatbelastning om man inte är medveten än vad en medveten köttkonsument kan göra. Väljer man t ex kyckling istället för nöt så har du minskat klimatpåverkan med över 90 % i ett nafs.

  Det är en myt att allt vegetariskt är klimatsmart. Man jämför ofta med säsongsodlade svenska rotfrukter. Hur många äter det? Titta på vad de som äter vegetariskt oftast äter. Det är ris, frukter och grönsaker som är importerade, eller t.ex. tomater uppdrivna i fossileldade västhus. Jordbruket som det ser ut i dag är för övrigt en global miljökatastrof och bidrar i hög grad till utrotning av djurarter och dödande.

  Sedan har man hälsoaspekten. Kött och fisk är en viktig del av människans kost, det är vad vi är genetiskt anpassade för att äta. Dagens hälsomässiga problem är att folk istället äter en massa vitt mjöl och socker. Västvärlden äter ihjäl sig på kolhydrater, när man tar bort kött (eller fett) så ersätter man det oftast med billiga kolhydrater vilket är det sista vi behöver mer av.

  Det är bra att du skriver om miljö, men det blir också väldigt lätt färgat av dina personliga värderingar istället för fakta. Veganrörelsen står tyvärr för spridning av ett stort antal myter. Både miljömässiga och hälsomässiga. Man förenklar så lång att dett blir osanningar, ungefär som Sverigedeomrakterna gör.

 3. Elias Rådelius skriver:

  Hej!

  Jag söker din mejladress: har du en? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s