Använd. Aldrig. Klorin.

Klorin är ett varumärke som består av natriumhypoklorit och vatten. Klorin är giftigt, mycket giftigt, särskilt för vattenlevande organismer.

Den här bilden är helt galen, men sann.

Den här bilden är helt galen, men sann.

Naturskyddsföreningen har längre varnat för och arbetat mot Klorinanvändning. Redan 1992 bedrev de en kampanj som ledde till minskad användning från 5000 ton till 200 ton (!). Det var en minskning med 95 % så väldigt bra jobbat. Nu vill jag dra mitt strå till stacken och bidra till att de sista flaskorna får stå kvar på hyllorna och sluta produceras. Jag har svårt att förstå behovet av så starka kemikalier som Klorin i hushållet men det används fortfarande vid städning och tvätt. Titt som tätt ser jag att någon av mina grannar har med sig en flaska Klorin till den gemensamma tvättstugan. Det används för att bleka textilier, det hälls i toan och i städvattnet och åker rakt ut i avloppet. Kanske är det vår rädsla för bakterier som får oss att lita på denna giftiga produkt.

lite klorin"tips", följ inte dessa!

lite klorin”tips”, följ inte dessa!

Men jag tar hellre lite bakterier i vardagen är förgiftar våra vattendrag. de flesta bakterier är dessutom bra för oss. De bör absolut inte desinficeras bort. Om tvätten behöver blekas lite är miljösnällare bleksalt och ättika bättre alternativ. Här kan du läsa om Naturskydd föreningens tips för miljösmart städning utan kemiska och hälsofarliga produkter som Klorin.

Har du en flaska Klorin stående hemma ska den lämnas till miljöstation som farligt avfall. Köp inte någon ny.

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Detta inlägg publicerades i Hållbar utveckling, Hem & hushåll, Miljö och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar