Två stora vegetariska nyheter denna vecka

Denna vecka har jag och många likasinnade vegosar sett fram emot en stor händelse: lanseringen av Sveriges första helt vegetariska matlagningsprogram Vegorätt. Köttnormen i matlagningsprogrammen har varit stark så detta kände som ett riktigt genombrott, stunden när vego gick från att vara avvikande till mainstream. Tyvärr blev det inte vegorätt utan kapitalt vegofel om du frågar mig. Programmet Vegorätt kommer sannolikt inte leda till att några inbitna köttätare varierar kosten med mera grönt snarare kan det få en motsatt effekt av rent trots. När det fästes grönkål i håret, yogades på fält och drogs upp kombucha ur havet var måttet rågat och jag lämnade TVn och gick ner i tvättstugan. Jag hade hoppats på ett program som visar att vi vegetarianer och veganer är helt vanliga människor som äter vanliga saker som pizza och dricker öl. Ett program som visade hur vanliga rätter kan göras vegetariska utan att kompromissa om smak eller näringsämnen. Ett program som visar hur stressade småbarnsfamiljer kan undvika korv-och makaronerfällan varje kväll. Men så blev det inte. Vegorätt verkar inrikta sig till extremisterna, de som vet var man hittar hirs i butikshyllan, gör sin egen kombucha och odlar acaibär i trädgården. Det är helt fel målgrupp enligt mig.

 

vegorätt.png

Vegorätt har fått utstå mycket kritik sedan premiären och trendade på Twitter där många gav uttryck för stor besvikelse.

Den andra stora vegonyheten denna vecka är hamburgerrestaurangen Max efterlängtade vegetariska meny. Denna ska testas ikväll och jag hoppas på att kunna bjuda på en mer positiv recension än för vegorätt. Om du inte orkar vänta på mitt omdöme har expressen testat här. Jag har varit sur sen Max avskaffade sin falafelburgare och endast hade kvar den knappt ätliga Greenburgaren som av outgrundlig anledning innehåller ärtor och majskorn, vem vill ha det i sin hamburgare?! Men med denna lansering är jag beredd att förlåta allt och hoppas att fler hakar på.

max-gruppbild1-636x358

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grön barnmat, Grön mat, Gröna middagstips, Gröna recept, Gröna soppor, Grönt arbete, Grönt kött, Hållbara företag, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två stora vegetariska nyheter denna vecka

  1. ewa28 skriver:

    Åh vad jag hållet med dig ang tv programmet. I Sydsvenskan här nere skrev de en klockrent text om detta. Synd med bästa sändningstid och bra recept och allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s