En hållbar helg!

Denna helg har inneburit hållbar konsumtion i form av både byteshandel och loppis. I lördags var det äntligen dags för den stora klädbytardagen som arrangerades av Naturskyddsföreningen och pausen mellan inlämning och uthämtning klämde jag in ett byte av glasburkar mot en bakpensel i trä genom Facebookgruppen för byteshandel: Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området. Efter visst köande fick jag hämta ut nya plagg för mina inlämnade och fick så sätt en ny garderob utan att spendera en krona eller tära på miljön.

fyndläge på Siggesta

På söndagen åkte vi till Siggesta Gård på Värmdö och kollade in söndagsloppisen i logen, där vi fyndade en jacka från Hope för 140kr och ett par Levis för en tjuga, båda i nyskick. Från och med den 6 maj är det dags för bakluckeloppis på Siggesta och jag ser fram emot att både köpa och sälja.

I Siggestas gårdsbutik säljs närproducerat och ekologiskt som ost, ägg, saft, sylt, must och egentillverkad ketchup och i restaurangen serveras både lunch och brunch. Vi tog en fika i Orangeriet och värmde oss vid brasan medan regnet envist fortsatte dugga. De vegetariska alternativen lyste med sin frånvaro men efter förfrågan fixades en ostmacka fram utan problem. Lite tråkigt var att man var tvungen att städa undan efter föregående gäster för att kunna ta ett bord och att både kaffe och mjölk var slut men fylldes på efter påpekan.

Siggesta Gård är både djur- och lantbruk men än så länge var bara några få hönor var ute men senare i maj fylls hagarna av getter, lamm och kalvar.

Ett besök på Siggesta Gård rekommenderas varmt av Linneas lilla gröna, det är som på landet fast nära stan.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Byteshandel - grunden till ekonomin, CSR, Ekologi, Grön mat, Gröna byten, Gröna drycker, Gröna köp, Gröna odlingar, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Loppis, Miljö, Nyttbytt, organic, Second hand och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s