I egenskap av fyndare!

nyligen fyndad

I helgen kommer jag vara med i Aftonbladets bilaga Härligt hemma i egenskap av fyndare . Jag älskar inredning och vårt hem går i 50-talsstil med svenska designklassiker som stringhyllor, bumlinglampor och Stig Lindberg som favoriter. I bilagan Härligt hemma visar jag mina bästa fynd och delar med mig av mina tips för att hitta dyrgriparna utan att betala en förmögenhet. Mina fynd hittar jag på Blocket, Tradera, loppisar, Facebook och i grovsoprum bland annat. Internet är 2000-talets fyndares bästa vän. Jag är konstant på jakt efter fynd och det bästa tipset jag har är att alltid ha öron och ögon öppna för möjligheter. Igår var jag till exempel på en lägenhetstömning i Årstaberg där allting kostade 1 kr! Vi fick med oss två 50-tals bord i teak, plåtbrickor, kockumsskålar, koppar ur servisen Gröna Anna av Rörstrand, en spegel och stolar. Från Facebooks bästa sida för byteshandel har jag nyligen bytt till mig en belyst gammal jordglob, en telefonhylla i teak och string och en gammal industrilampa.

Samlingen av lampor från Ateljé Lyktan har utökats med en gul takbumling som jag fick (helt gratis) från en tjej på Bortskänkes/Bytes/Mottages. Lampan behövde en rejäl rengöring och några nya skruvar som jag fick skickade till mig av vänliga Charina Nilsson på Atelje Lyktan. Se så fin den blev!

fyndad bumling 0 kr

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Antikt & Design, Byteshandel - grunden till ekonomin, CSR, Grön och skön heminredning, Gröna byten, Gröna köp, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Loppis, Nyttbytt, Second hand, Tradera, Vintage och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I egenskap av fyndare!

 1. anita skriver:

  Ang tvättmedel är det som du säger. All tvätt som är lite eller normalsmutsigt behöver otroligt lite tvättmedel. Jag har också en tvättmaskin som kör vardagstvätt på 15min, otrolgt bra.

  Då jag tänker på mat kontra piser går det ofta bra att köpa ekologiskt. Men vissa varor är för dyra.
  Extrapriser på kaffe behöver inkludera ekologiskt oftare.
  Barnfamiler: har de verkligen råd att köpa ekologiskt kött? Köttfärsen ligger på 109kr/kg.
  Om fler kommuner anstränger sig att köpa närodlat och köper kött från djur som mår bra och inte transporteras längre än 9mil innan slakt.(bedövas innan slakt) Får vi vanliga konsumenter kanske bättre priser.
  Alla djur ska bedövas innan slakt. Hur kan vi få en sådan lag?

 2. ekobrollop skriver:

  Åh, vilken fin bumling! Vilket fynd! som en sol!

 3. Linda skriver:

  Läste det trevliga reportaget i Härligt hemma. Vilket fint hem ni har! Blev så glad när jag såg den turkosblå plåtlampan i ditt köksfönster. Har en likadan fast gul och har funderat över när den är tillverkad, designer och ev värde. Vet du något om den?
  Ska fortsätta att följa din trevliga blogg!
  Hälsningar Linda

  • Hej Linda! Vad kul att du gillade reportaget! Lampan är en gammal industrilampa som jag har bytt till mig via bytesgruppen på FB. Den är supercool men omärkt så jag vet inget om den tyvärr. Jag tror att den är från ca 30-tal. Du kan googla lite på industrilampa eller kolla på Tradera för uppfattning om ung värde. Industridesign är väldigt populärt idag och priserna ökar. Vad roligt att du har en gul, den är säkert supersnygg, gult är min favvofärg 🙂 Vänligen Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s